Jordbruksverket.se använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor.
Version: 3.1.0
Inloggad som  | Logga ut
Mina Sidor: Version: 3.1.0 Tid: 20190404-1533

Kontrollant till växtkontrollenheten

Arbetsuppgifter

Vi söker en kontrollant till växtkontrollenheten i Uppsala. Hos oss får du ett varierande och fritt arbete där vissa dagar ägnas åt administration på kontoret tillsammans med kollegorna och andra dagar åt kontroller. I kontrollarbetet ingår, förutom den fysiska kontrollen, bl.a. upprättande av kontrollrapporter, provtagning, uppföljning av ev. avvikelser och inläsning av regelverk.

Arbetet sker självständigt men i nära samverkan med kollegor inom aktuella kontrollområden. Du kommer i första hand jobba med olika former av växtskyddskontroller, bland annat importkontroller på Arlanda och i olika hamnar runt östersjön. Du kommer även göra andra kontroller, exempelvis kvalitetskontroll av frukt och grönsaker eller pantkontoller.

För att skapa trovärdighet och kvalitet i våra kontroller har vi höga krav på dokumentation och uppföljning av dem och att hålla tidsramar är en självklarhet. Du får ett självständigt arbete med många kontaktytor, både internt inom Jordbruksverket och externt gentemot våra samarbetspartners och kunder.

Resor med övernattning kommer vara en ganska stor del i arbetet liksom bilkörning. Det krävs att du har B-körkort. Flera kontroller kräver en god fysik och rörlighet och det kan vara en del lyft.

Kvalifikationer

Du har minst en 2-årig naturvetenskaplig högskoleutbildning, som exempelvis lantmästare, skogsmästare, biolog eller hortonom alternativt har du förvärvat motsvarande kompetens genom erfarenhet. Du har en god förmåga att sätta dig in i relevanta regelverk.

Som person är du självgående, strukturerad med en god administrativ förmåga och driver arbetet framåt. Du har lätt för att fatta beslut och att kommunicera dem. Ett gott bemötande är självklart och det krävs att du är tydlig när du kommunicerar, både verbalt och skriftligt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor.

Det är meriterande om du har någon eller några av följande kunskaper eller erfarenheter:
* Erfarenhet av kontroller eller annat myndighetsarbete som har koppling till kontrollarbete.
* Kunskap inom växtskydd.

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Tony P Nilsson, Enhetschef
Mobil: 0703-11 31 60
Telefon: 036-15 63 17

Elisabeth Boman, SACO
Mobil: 0722-08 70 31
Telefon: 036-15 64 13

Maria Gustavsson, ST-representant
Telefon: 036-15 60 93

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-05-26
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-07401/2019

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

När du registrerar din ansökan kan du komma att få besvara ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar.

Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket är en expertmyndighet där du tillsammans med 1 500 kollegor får arbeta med frågor som handlar om att skapa en långsiktigt hållbar svensk matproduktion. Vårt uppdrag omfattar växt- och djurskydd, smittskydd, frågor kring hållbar utveckling samt att arbeta för ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet.

VI ERBJUDER DIG
Ett meningsfullt arbete- det du gör på dagarna bidrar till ett långsiktigt hållbart jordbruk i Sverige. Det är viktigt!

Utveckling- vi har ett växthus med kurser, föreläsningar, mentorprogram, erfarenhetsgrupper och andra sätt att utvecklas på. Välkommen att växa med oss!

God arbetsmiljö- i en stor del av våra anställningar erbjuder vi flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt. Vi har även en aktiv personalförening. Vi trivs på jobbet!

Bra förmåner- upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag, föräldrapenningtillägg, ersättning för läkarvård och läkemedel.

Fråga oss via webben