Jordbruksverket.se använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor.
Version: 3.1.0
Inloggad som  | Logga ut
Mina Sidor: Version: 3.1.0 Tid: 20190404-1533

Kommunikativ statistiker med intresse för metodutveckling

Arbetsuppgifter

Är du utbildad statistiker och vill arbeta i en spännande och samhällsviktig verksamhet där du får vara med och påverka och utveckla vårt arbetssätt och statistiska metoder? Är du dessutom en fena på att förklara statistiska resultat och slutsatser även för den som inte är lika insatt som du själv? Då kan det vara precis dig vi söker!

På statistikenheten arbetar vi med urvalsundersökningar, framtagning av prisindex, registerbaserad statistik samt makrostatistik som jordbrukets del av BNP och konsumtionsstatistik. Förutom den statistik som helt bygger på register ingår administrativa register som en integrerad del i all vår statistik.

Som medarbetare på enheten kommer du att vara en del i enhetens metodgrupp som består av 4-5 statistiker som ansvarar för våra metoder. Du arbetar i hela produktionskedjan med den statistik vi producerar. Det innebär att du bland annat kommer att jobba med urvalsundersökningar, registerbearbetningar, dokumentation och presentation av statistiken.

Du kommer också att vara involverad i föreskriftsarbete, utveckling av insamlingsverktyg, kontakter med uppgiftslämnare, bearbetning och analys samt att skriva rapporter. I arbetet ingår också att arbeta med statistiskt metodstöd till andra verksamheter på och utanför enheten.

Kvalifikationer

Du har en högskoleutbildning med inriktning mot statistik.

Det är meriterande om du också har:
• goda IT-kunskaper och erfarenhet av att arbeta med databaser och register samt erfarenhet av att arbeta med SAS
• erfarenhet av framställning av officiell statistik
• erfarenhet av ekonomiskt utredande eller statistiskt arbete inom jordbrukssektorn
• god språklig förmåga för att skriftligt och muntligt såväl på svenska som engelska presentera statistik på ett lättbegripligt sätt.

Som person har du ett strukturerat och analytiskt arbetssätt. Du genomför dina arbetsuppgifter uthålligt och med förmåga att hitta nya lösningar för att ständigt förbättra statistikens kvalitet. Det är också viktigt att du har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga både muntligt och skriftligt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga förmågorna vid denna rekrytering.

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde: Efter överenskommelse
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Ann-Marie Karlsson, Enhetschef
Telefon: 036-15 59 33

Eva Kjell, SACO
Telefon: 036-15 58 38

Maria Gustavsson, ST
Telefon: 036-15 60 93

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-05-27
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6 – 07100/2019

Placeringsort är Jönköping.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

När du registrerar din ansökan kan du komma att få besvara ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar.

Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket är en expertmyndighet där du tillsammans med 1 600 kollegor får arbeta med frågor som handlar om att skapa en långsiktigt hållbar svensk matproduktion. Vårt uppdrag omfattar växt- och djurskydd, smittskydd, frågor kring hållbar utveckling samt att arbeta för ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet.

VI ERBJUDER DIG
Ett meningsfullt arbete- det du gör på dagarna bidrar till ett långsiktigt hållbart jordbruk i Sverige. Det är viktigt!

Utveckling- vi har ett växthus med kurser, föreläsningar, mentorprogram, erfarenhetsgrupper och andra sätt att utvecklas på. Välkommen att växa med oss!

God arbetsmiljö- i en stor del av våra anställningar erbjuder vi flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt. Vi har även en aktiv personalförening. 2021 flyttar vårt huvudkontor i Jönköping till nybyggda lokaler. Vi trivs på jobbet!

Bra förmåner- upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag, föräldrapenningtillägg, ersättning för läkarvård och läkemedel.

Jordbruksverket ansvarar för jordbruksstatistiken i Sverige. De viktigaste arbetsuppgifterna för Jordbruksverkets statistikenhet är att producera statistik inom jordbruks- och livsmedelsområdet och sprida resultaten.

Fråga oss via webben