Jordbruksverket.se använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor.
Jordbruksverkets startsida
2012-06-18

Ny energi på Borgeby fältdagar

Den 27-28 juni genomförs Borgeby Fältdagar, Sveriges största lantbruksmässa i fält. Mässan har besökare från hela norra Europa och erbjuder demoodlingar, utställningar, maskindemonstrationer och seminarier. Årets tema är energi och Jordbruksverket finns på plats för att tala om energiproduktion ur flera perspektiv.
Ett mål på mässan är att visa hur du kan lyckas med salixodling. Vid Jordbruksverkets tält erbjuds rådgivning och demonstrationsodlingar där experter finns på plats för att berätta om olika strategier.

Smakprov på unika svenska råvaror


Sverige ska bli bäst på mat i Europa. I tältet bjuds på provsmakning av olika nyskördade potatissorter och unga ekokockar lagar godsaker av unika svenska grödor. Beskriv gärna hur du tycker att det smakar.  Vi vill utveckla vokabulären kring svenska råvarors smaker.

Representanter från livsmedelsbranschen är på plats för att diskutera Matlandet och kvaliteten på svenska råvaror.

Hjälp humlor och bin så hjälper de dig


Du som besöker oss kan bygga ett bibatteri, eller en biholk, och hjälpa de vilda pollinatörerna att trivas på markerna. Vi står för material, beskrivning samt goda råd från vår egen bi-expert.

Fira Växtskyddscentralerna 25-årsjubileum! Experter på integrerat växtskydd ger prognoser och tips om olika bekämpningsmetoder. Bekämpning av gulrost och bladlöss är aktuellt.

Kom och cykla!


I Jordbruksverkets tält träffar du även Greppa näringen som ger råd om energieffektivisering och dränering. På en cykel kan du uppleva hur mycket energi som krävs för att driva en vanlig lampa i jämförelse med en lågenergilampa.

Vinn en smart telefon


Vi utmanar dig att gå tipspromenaden i tältet. Första pris är en smart telefon laddad med Jordbruksverkets användbara appar.

 Vi ses i tält E16 - mitt emot Gropen!

Läs mer om Borgeby Fältdagar 2012länk till annan webbplats