Jordbruksverket.se använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor.
Jordbruksverkets startsida
2012-05-03

Möjligheter till finansiering och kontakter för landsbygdens företagare

Pengar kan vara avgörande för affärsutveckling på landsbygden. På Lokalekonomidagarna 18-19 juni diskuteras möjligheter till finansiering för att skapa verklighet av idéer. Jordbruksverket finns på plats för att berätta om finansieringsmöjligheter inom landsbygdsprogrammet och lyfta landsbygden som en resurs för eget företagande.
– Landsbygden är en resurs för företagare inom olika branscher, säger Magnus Nordgren som arbetar med landsbygdsutveckling på Jordbruksverket. Oavsett var man etablerar sitt företag kan pengar vara avgörande för ens affärsutveckling. Landsbygdsprogrammet kan öppna dörrar för de företagare som verkar på landsbygden.

Fler jobb och företag på landsbygden


Ett av huvudmålen i landsbygdsprogrammet är att bidra till fler jobb och företag på landsbygden. Därför finns det pengar att söka för bland annat företagsutveckling, projekt och kompetensutveckling. Jordbruksverket kan bidra med kunskap om olika finansieringsmöjligheter inom landsbygdsprogrammet, men också om förutsättningarna i olika branscher på landsbygden.

Måndag den 18 juni deltar Annett Kjellberg, chef på Jordbruksverkets landsbygdsutvecklingsenhet, i en paneldiskussion om nya möjligheter för den lokala ekonomin i kommande programperiod 2014-2020.

Finansiering genom lokal ekonomi


Vissa delar av finansieringsproblematiken kan lösas via resurser på lokal nivå; lokal finansiering för lokal utveckling. Det finns ett flertal modeller för att erbjuda finansiering, exempelvis Kreditgarantiförening, riskkapitalbolag, investmentbolag och kapitalandelslån. Detta är frågor som diskuteras på Lokalekonomidagarna.

Kontakter och kunskapsutbyte


Lokalekonomidagarna pågår 18-19 juni på Sätra Brunn utanför Sala. På plats finns företagare, forskare, banker, myndigheter och organisationer som arbetar med landsbygdsutveckling. Programmet dukar upp med workshops, samtal och föreläsningar i aktuella frågor. 

Mer information


Här kan du läsa mer om Lokalekonomidagarna och anmäla diglänk till annan webbplats.
Företagsstöd för utveckling på landsbygden.
Projektstöd för utveckling av landsbygden tillsammans med andra.

Kontaktperson för journalister


Magnus Nordgren, landsbygdsutvecklingsenheten, tfn 036-15 58 67, 070-542 22 58