Jordbruksverket.se använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor.
Jordbruksverkets startsida
2012-06-14

Leif Denneberg ny generaldirektör för Jordbruksverket

Leif Denneberg utsågs i dag av regeringen till ny generaldirektör för Jordbruksverket. Han tillträder sin nya befattning den 1 september.
Leif Denneberg har en lång chefserfarenhet på olika poster och är sedan 2010 överdirektör vid Jordbruksverket. På regeringens uppdrag har Leif Denneberg bland annat också verkat som Sveriges officiella chefsveterinär inom EU.
 
– I en tid med nya EU-reformer både inom jordbruks- och fiskeområdena känner jag glädje och stolthet i att få regeringens förtroende att leda denna spännande myndighet, Jordbruksverket, vidare, säger Leif Denneberg.
 

Viktigt uppdrag att göra livet enklare


Att stärka den gröna sektorn för ett uthålligt samhälle är en utmaning som Leif Denneberg ställs inför.
 
– En grundläggande filosofi hos mig är att människor i grunden vill göra rätt och att myndigheter har ett viktigt uppdrag i att göra livet enklare för människor och företag. Jag vill även i fortsättningen ha ett stort fokus på att främja ett uthålligt företagande på landsbygden genom att åstadkomma förenklingar och att människor verkligen upplever att det blir enklare, menar han.
 

Landsbygden levererar


Leif Denneberg pekar också på betydelsen för hela samhället av det som landsbygden särskilt bidrar med.
 
– Det som landsbygden levererar i form av livsmedel, klimat, energi, miljö, öppna landskap, rekreation, livskvalitet och så vidare är mycket viktigt för den moderna människan, såväl i staden som på  landet. Det är en spännande utmaning för oss att verka för landsbygdens utveckling för hela samhällets bästa, säger Leif Denneberg.
 

Kontaktperson för journalister


Leif Denneberg, tillträdande generaldirektör, tfn 070-645 27 68

Fakta om Leif Denneberg

  • Född 1958.
  • Utbildad i Berlin och i Uppsala, med en veterinärexamen från Sveriges Lantbruksuniversitet.
  • Överdirektör vid Jordbruksverket sedan 2010 och har ingått i verksledningen sedan 2004.
  • Har tidigare varit avdelningschef och enhetschef på Jordbruksverket.
  • Är ordförande i flera av Jordbruksverkets externa råd — konsumentrådet, smittskyddsrådet, försöksdjursrådet och djurskyddsrådet.
  • Sedan 2007 ledamot av Kungliga Skogs- och Lantbruksakademin.
  • Sedan 2002 Sveriges delegat i Världsorganisationen för djurhälsa (OIE) samt i EU:s rådsarbetsgrupp med chefer för veterinärmyndigheter.
  • Praktisk veterinärverksamhet på fältet 1984-1992.