Jordbruksverket.se använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor.
Jordbruksverkets startsida
2012-05-09

Energikollen kan ge betydande besparingar

Greppa Näringen lanserar en ny rådgivning inom energieffektivisering som ger möjligheter att spara energi, pengar och minska företagets klimatpåverkan. Rådgivningen ute hos företagen förväntas komma igång direkt efter sommaren.
– Energieffektivisering är ett hett ämne idag då energipriserna stiger. Att hitta smarta och enkla lösningar för att jaga kostnader i företagen är högt prioriterat när lönsamheten är skakig, säger Pernilla Kvarmo som är utbildningsansvarig på Greppa Näringen.

– På de flesta gårdarna finns besparingar på 5-15 procent av energianvändningen ganska lätt åtkomliga, menar David Hårsmar från Rådgivarna i Sjuhärad, som har testat Energikollen.

Mer information


Ett inspirationsbildspel på Greppa Näringens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster ger lantbrukare och odlare tips om vilka åtgärder som ger mest klirr i kassan.

Kontaktpersoner


Pernilla Kvarmo, tfn 070-700 46 59
David Hårsmar, tfn 0708-29 16 82

Fakta om Greppa Näringen


Greppa Näringen erbjuder kostnadsfri rådgivning som både lantbrukare och miljön tjänar på. Målen är minskade utsläpp av klimatgaser, minskad övergödning och säker användning av växtskyddsmedel.

Greppa drivs i samarbete mellan Jordbruksverket, LRF , länsstyrelserna samt ett stort antal företag i lantbruksbranschen. Ytterst ansvarar Jordbruksverket för projektet och finansieringen sker med hjälp av det svenska Landsbygdsprogrammet och återförda miljöskatter.