Jordbruksverket.se använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor.
Jordbruksverkets startsida

Nyheter

Fritextsökning av nyheter gör du via sökrutan uppe till höger.
 • 2015-10-06
  Havs- och fiskeriprogrammet öppnas för ansökan 19 november
  Från och med torsdagen den 19 november blir det möjligt att söka stöd ur havs- och fiskeriprogrammet via en ny e-tjänst på Jordbruksverkets webbplats och från och med april 2016 kommer utbetalningar att kunna göras för alla fiskestöd.
 • 2015-10-06
  Lär känna dina fiender i växtodlingen
  Vad är det för fläckar i vetet? Varför blir plantorna så små? Vad är det för kryp som sitter på rapsblommorna? Frågorna är många om växtskadegörare under odlingssäsongen. I en ny fältguide delar experterna på växtskyddscentralerna med sig av sin kunskap om skadegörare i stråsäd, oljeväxter, ärter, åkerbönor och majs.
 • 2015-10-01
  Guldläge för ekologisk grönsaksodling
  Efterfrågan på ekologiskt odlade grönsaker ökar och det finns utrymme för fler företag att satsa på ekologiskt. Men det är ingen enkel produktion. Ekologisk grönsaksodling handlar verkligen om att göra rätt sak i rätt tid. Skördepotentialen är stor - rätt grundförutsättningar och rätt beslut kan ge god utdelning. Men det omvända gäller också. Nu finns ett uppdaterat läromedel om ekologisk odling som bygger på kunskap från Sveriges främsta experter.

Kontakt