Jordbruksverket.se använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor.
Version: 3.1.0
Inloggad som  | Logga ut
Mina Sidor: Version: 3.1.0 Tid: 20190404-1533

Växtskyddscentralen på Instagram

Helgens varma väder har gjort att en del rapsbaggar flugit ut i rapsfälten. Kontrollera era fält, för bekämpningströsklar se växtskyddsbrev 3.
#raps #bekämpning #rapsbagge #trösklar Bekämpningsrekommendationer för svampar och insekter 2019 finns nu som pdf i webbutiken. Läs om bland annat om nya trösklar för rapsbaggar, länk finns i bion @vaxtskyddcentralenalnarp
Tryckt version kommer efter påsk.
#växtskydd #växtskyddscentralen #bekämpning #strategier Lantbruk. Lössen finns kvar i fälten men är svårare att upptäcka i den svalare väderleken. Håll fälten under uppsikt. Se veckorapport vecka 43 Alnarp. (Foto Per Åkesson)
Lantbruk. Växtskyddscentralen har även gulskålar ute för att följa den randiga dvärgstriten. Endast några få har fångats hittills. Många olika stritarter finns i fälten och långt ifrån alla är den randiga dvärgstriten. Lantbruk. Mycket stor inflygning av bladlöss i sugfällorna i Alnarp och Ingelstorp. Kontrollera om det finns löss i tidigt sådda fält. Se även växtskyddsbrev nr 34, Alnarp. Lantbruk. Oftast endast ytliga skador av Lilla kålflugans larver i peognosfälten. I genomsnitt var 6 % av plantorna angripna.
Lantbruk. Inga löss i de höstsådda bevakningsrutorna än så länge. Lantbruk. En del kålbladlöss syns i höstrapsfälten, men det brukar inte hämma rapsen. Lantbruk. Gulskålar utplacerade, måttlig förekomst av rapsjordloppa. Hittills har endast ett fält nått upp till bekämpningströskeln.  Se veckorapport.
Fråga oss via webben