Jordbruksverket.se använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor.
Version: 3.1.1
Inloggad som  | Logga ut
Mina Sidor: Version: 3.1.1 Tid: 20190826-0839

Växtskyddscentralen på Instagram

Missa inte seminariet "Integrerad insektsbekämpning i höstraps" på Alnarp och chansen att lyssna på Christer Nilsson, årets mottagare av Håstadiuspriset. Sista anmälan på måndag, ingen kostnad. https://www.ksla.se/aktivitet/integrerad-insektsbekampning-i-hostraps/ Lantbruk. Titta gärna efter angrepp av klumprotsjuka i höstrapsen. Angrepp syns tydligt på rötterna. Lantbruk. Angrepp av majsmottslarver går nu att se i fält. Kontrollera majsfälten för eventuell förekomst och angreppsgrad. Titta efter knäckta plantor, borrhål och borrmjöl efter larven. För mer info se även vx-brev nr 32.
Lantbruk. VSC Alnarp och Kalmar informerade om majsmott och sjukdomar i majs på Majsdagen i går i Skepparslöv. Lantbruk. Rapsjordloppor förekommer i en del fält. Viktigt att bevaka fälten för gnagskador. Lantbruk. Gulskålar utplacerade i rapsfält denna veckan för att följa rapsjodloppan. Första avläsning på måndag.
Lantbruk. Fina potatisbladmögelförsök på Lilla Böslid och Mosslunda. På bilden syns de obehandlade infektionsraderna som vissnat av bladmögel. Lantbruk. Rost i sockerbetor börjar synas. Hög tid att kontrollera fälten om man inte gjort det tidigare. Hög marktemperatur i höstas, varm och fuktig höst, relativt fuktig vår och torr sommar samt tidig sådd - allt detta tillsammans har medfört att angrepp av rotdödare är ovanligt starka i år. #stråsäd #rotdödare #växtskydd

Kundtjänst

Vi har öppet helgfria vardagar

   måndag–torsdag 8.00–16.30

   fredag 8.00–16.00

0771-223 223

Fråga oss via webbenlänk till annan webbplats

Skicka e-post

Fråga oss via webben