Jordbruksverket.se använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor.
Version: 3.1.0
Inloggad som  | Logga ut
Mina Sidor: Version: 3.1.0 Tid: 20190404-1533

Växtskyddscentralen på Instagram

Lantbruk. Inflygning av stritar har börjat i en del potatisfält, men förekomsterna är låga i flertalet fält. Inflygningen påverkas av vädret, bevaka fälten.
De första angreppen av potatisbladmögel rapporterades på Bjäre förra veckan. Vädret har varit gynnsamt senaste veckan för bladmögel, kontrollera fälten regelbundet. Lantbruk. Gulrost i Memory, känslig sort. Lantbruk. Hög tid att titta efter trips i höstkorn. Titta innanför övre bladslidan.
Lantbruk. Bladgnag av kornjordloppa kan ses i en del fält. Brukar dock inte ha någon betydelse. Helgens varma väder har gjort att en del rapsbaggar flugit ut i rapsfälten. Kontrollera era fält, för bekämpningströsklar se växtskyddsbrev 3.
#raps #bekämpning #rapsbagge #trösklar Bekämpningsrekommendationer för svampar och insekter 2019 finns nu som pdf i webbutiken. Läs om bland annat om nya trösklar för rapsbaggar, länk finns i bion @vaxtskyddcentralenalnarp
Tryckt version kommer efter påsk.
#växtskydd #växtskyddscentralen #bekämpning #strategier
Lantbruk. Lössen finns kvar i fälten men är svårare att upptäcka i den svalare väderleken. Håll fälten under uppsikt. Se veckorapport vecka 43 Alnarp. (Foto Per Åkesson) Lantbruk. Växtskyddscentralen har även gulskålar ute för att följa den randiga dvärgstriten. Endast några få har fångats hittills. Många olika stritarter finns i fälten och långt ifrån alla är den randiga dvärgstriten. Lantbruk. Mycket stor inflygning av bladlöss i sugfällorna i Alnarp och Ingelstorp. Kontrollera om det finns löss i tidigt sådda fält. Se även växtskyddsbrev nr 34, Alnarp.
Fråga oss via webben