Jordbruksverket.se använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor.
Version: 3.1.0
Inloggad som  | Logga ut
Mina Sidor: Version: 3.1.0 Tid: 20190404-1533

Växtskyddscentralen på Instagram

Lantbruk. Fina potatisbladmögelförsök på Lilla Böslid och Mosslunda. På bilden syns de obehandlade infektionsraderna som vissnat av bladmögel. Lantbruk. Rost i sockerbetor börjar synas. Hög tid att kontrollera fälten om man inte gjort det tidigare. Hög marktemperatur i höstas, varm och fuktig höst, relativt fuktig vår och torr sommar samt tidig sådd - allt detta tillsammans har medfört att angrepp av rotdödare är ovanligt starka i år. #stråsäd #rotdödare #växtskydd
Majsrotbaggen, tidigare karantänskadegörare i EU, bevakad med hjälp av feromonfällor. Ännu har inga fynd gjorts i Sverige. #majs #växtskydd #majsrotbagge Lantbruk. Växtskyddscentralen finns i Jordbruksverkets monter på Borgebyfältdagar. (Intill gropen). Hjärtligt välkomna att besöka oss. Lantbruk. Kornrost och kornetsbladfläcksjuka ökar i de obehandlade prognosrutorna i vårkornet.
Lantbruk. Inflygning av stritar har börjat i en del potatisfält, men förekomsterna är låga i flertalet fält. Inflygningen påverkas av vädret, bevaka fälten.
De första angreppen av potatisbladmögel rapporterades på Bjäre förra veckan. Vädret har varit gynnsamt senaste veckan för bladmögel, kontrollera fälten regelbundet. Lantbruk. Gulrost i Memory, känslig sort. Lantbruk. Hög tid att titta efter trips i höstkorn. Titta innanför övre bladslidan.
Fråga oss via webben