Jordbruksverket.se använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor.
Version: 3.1.1
Inloggad som  | Logga ut
Mina Sidor: Version: 3.1.1 Tid: 20190826-0839

Frågor och svar om när det behövs en godkänd växtskyddsspruta

Jag ska använda min spruta till att sprida flytande gödning. Måste sprutan vara godkänd?

Jag ska köpa en begagnad spruta som är godkänd av Jordbruksverket. Måste jag ansöka om godkännande en gång till?

Jag ska bekämpa sniglar med hjälp av ett snigelmedel som är i form av granulat. Jag tänkte använda mig av konstgödselspridaren. Måste jag få gödselspridaren godkänd av Jordbruksverket då?

Jag bekämpar ibland växtskadegörare i mitt växthus genom att vattna ut växtskyddsmedlen. Måste jag ha bevattningsutrustningen godkänd då?

På min potatissättare finns en utrustning monterad som kan användas för att ge sättpotatisen en behandling av växtskyddsmedel precis innan den sätts. Kan jag använda den utan att potatissättaren måste godkännas av Jordbruksverket?

I vår kommun har man fått tillstånd att bekämpa stickmygglarver från luften eftersom de blivit så mycket mygg att det blivit helt olidligt. Måste dessa luftfarkoster också godkännas innan de får användas?

Jag är KRAV-bonde och all min produktion är ekologisk. Jag använder så kallade allmänkemikalier i mitt växtskyddsarbete. Det händer att jag ibland även använder växtskyddsmedel som är godkända i ekologisk produktion. Måste även min spruta vara godkänd?

Mer information om allmänkemikalier

Jag har köpt en helt ny spruta. Måste den funktionstestas?

Kundtjänst

Vi har öppet helgfria vardagar

   måndag–torsdag 8.00–16.30

   fredag 8.00–16.00

0771-223 223

Fråga oss via webbenlänk till annan webbplats

Skicka e-post

Fråga oss via webben