Jordbruksverket.se använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor.
Jordbruksverkets startsida

Nyheter om djur

 • 2014-07-14

  Boka 13 november för djurskyddskonferens 2014


  Den 13 november är det dags för Jordbruksverkets årliga djurskyddskonferens. I år är temat Världens bästa djurskydd, eller? Hur ser framtidens djurskydd ut i Sverige? Är det vissa saker inom djurskyddet som är viktigare än annat? Deltagarna på konferensen kommer att få ge sin syn på vårt svenska djurskydd.
 • 2014-07-04

  Ytterligare en värphönsbesättning med Newcastlesjuka i Östergötland


  En besättning i Motala kommun med 16 400 värphöns är smittad med Newcastlesjuka. Det har Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, konstaterat i prover från gården. Jordbruksverket har infört restriktioner i området för att undvika smittspridning. Newcastlesjuka är en mycket allvarlig och smittsam fågelsjukdom, som endast drabbar fåglar. Sjukdomen smittar inte människor.
 • 2014-07-02

  Slakterier behöver inte testa griskött för trikiner från godkända besättningar


  Jordbruksverket har beslutat att slaktgrisar som fötts upp under kontrollerade uppfödningsförhållanden inte längre behöver testas för trikiner från och med 2 juli 2014.
 • 2014-07-02

  Smittskyddsutredning på ett vattenbruk i Jämtlands län


  Jordbruksverket har efter en rutinundersökning påvisat smitta på ett mindre antal regnbågslaxar på ett vattenbruk i Jämtlands län. Därför har Jordbruksverket beslutat om förflyttningsrestriktioner. Smittan heter Renibakterios/BKD (Bacterial Kidney Disease) och smittar främst olika typer av laxarter.
 • 2014-07-02

  Säker mat, friska djur och stopp för matfusk - rapport till  EU-kommissionen


  I stort fungerar den offentliga kontrollen i livsmedelskedjan –  från jord till bord. Men det finns flera förbättringsområden, bland annat måste kontrollen för att motverka livsmedelsbedrägerier stärkas.

Kontakt

Sidan senast uppdaterad:   2014-07-14