Jordbruksverket.se använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor.
Enklare tillsammans
Version: 3.0.11
Inloggad som  | Logga ut
Mina Sidor: Version: 3.0.11 Tid: 20180702-1043

Nyheter om djur

 • 2018-04-26

  Nya fall av fågelinfluensa – fortsatt viktigt med goda skötselrutiner av fjäderfä


   Tre nya fall av fågelinfluensa av typen H5N6 har konstaterats efter analys på Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA). Det handlar om en havsörn, en duvhök och en ormvråk som hittats i trakterna kring Mörrum och Bromölla i södra Sverige. Det här viruset har inte visat sig utgöra risk för människor till skillnad från det H5N6-virus som cirkulerar i Asien.
 • 2018-04-18

  Handtvätt med tvål och vatten är viktigt vid kosläpp


  De traditionsenliga kosläppen är ett bra sätt visa upp det svenska lantbruket. Att besöka en gård och träffa djuren är spännande och roligt för både barn och vuxna men det är viktigt att tvätta händerna både före och efter kontakt med djuren för att förebygga smittor mellan djur och människor.
 • 2018-04-06

  Start för årets vaccinationer mot mjältbrand vid Omberg


  I samband med mjältbrandsutbrottet vid Omberg 2016 vaccinerades betesdjuren som ett led i bekämpningen av smittan. Djur som betar i området kommer att behöva vaccineras mot mjältbrand i minst två säsonger till. Vaccinationerna inför betessäsongen 2018 har inletts under mars månad.
Fråga oss via webben