Jordbruksverket.se använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor.
Jordbruksverkets startsida
Enklare tillsammans
Mina Sidor: Version: 2.7.3 Tid: 20171002-1339
2017-09-18

Andelen svenskt kött av den totala förbrukningen fortsätter öka

Att vi i växande grad väljer svenskt ursprung när vi köper kött syns i Jordbruksverkets beräkningar av andelen svenskt kött av den totala förbrukningen, som ökade för samtliga större köttslag första halvåret 2017.

Utvecklingen skiljer sig åt mellan köttslagen

Andelen svenskt kött av total förbrukning


Griskött

Nötkött

Matfågel

Lammkött

Januari-juni 2014

65,4 %

52,3 %

66,3 %

24,2 %

Januari-juni 2015

67,7 %

51,9 %

66,3 %

24,0 %

Januari-juni 2016

70,0 %

49,9 %

67,1 %

20,9 %

Januari-juni 2017

72,8 %

52,1 %

68,2 %

22,5 %

Utvecklingen på nötköttsmarknaden påverkas av flera faktorer

Den totala förbrukningen av kött oförändrad första halvåret 2017

Förbrukning av kött, kilo per capita

Mer information

Kontaktperson för journalister